Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Reizen - 2012 - Kreidler Rit Amsterdam

Kreidlerdatabase

Reizen - 2012 - Kreidler Rit Amsterdam

Op 2 juni 2012 organiseerde Louis Dörr van de Kreidlerdatabase een rondrit te Amsterdam.

Kreidlerdatabase

Vandaag was het zover, voor een paar Kreidlerrit fanaten heb ik een rondrit Amsterdam uitgezet.


's Morgens de mannen opgevangen bij het A.C. restaurant en koffie gedronken.

Na een paar leuke 'toeristische' attracties hebben we ook één van de oudste, maar zeker bekendste zaken van Amsterdam bezocht welke 'vroegah' Kreidler vertegenwoordigde.
Bij hun kon je ALLES op Kreidler gebied kopen, speciaal dat, wat God verboden had :)

Kreidlerdatabase

Naast alle bekende plekjes zijn we natuurlijk ook even langs het oude pand van VanVeen (showroom op de Wiltzanglaan) geweest en ook waar ooit het bedrijf (importeur) stond.
Speciaal voor deze gelegenheid ook nog een spandoek laten maken.

Navraag leerde dat iedereen het naar z'n zin had gehad. Jammer alleen dat Dolf al halverwege moest afhaken.

O, ja, we deden ook nog (een behoorlijke) hellingproef !!

Kreidlerdatabase

Update 01-06-2012

Morgen is het zover, de Amsterdam rit. Zoals al boven geschreven, ik heb er zin in !!!

Afhankelijk van de weers- en andere omstandigheden wordt het een lange- of een korte rit.
Gisteren voor het eerst weer op de Kreidler gezeten, na een, nogal, persoonlijke ingreep
(Ik ben, zoals sommigen van jullie wel weten, aan m'n ballen geopereerd - Liesbreuk) en dat ging goed.

Ik denk dat het misschien het handigste is om even een korte samenvatting te geven: aankomst bij de tussenstop 10.30. Ik heb m'n mobieltje bij me, maar zit vanaf 09.15 op de Kreidler, ik neem wel op, maar zoals de meeste van jullie wel weten duurt het even voordat je voldoende uitgekleed bent om je mobieltje te pakken !!

In principe wacht ik gewoon bij de tussenstop.
Mocht het zo zijn dat het morgen 'ouwe wijven ' regent of om welke andere reden dan ook,dan zal ik vóór 08.00 bericht sturen dat de tocht NIET doorgaat.

Kreidlerdatabase

Update 02-05-2012 !!!

Op weg naar Amsterdam is er, op diverse plekken, even gelegenheid om snelheid te maken, in Amsterdam staat de gezelligheid en niet de snelheid voorop !!!

De voorlopige route:

Haarzuilens - Gerard Borst - Verzamelen: 09.00 - Vertrek: 09.15 - Verwachtte reistijd 1.15 uurBreukelenNieuwesluisLoenen a/d VechtOostkanaaldijkWeesperbrugAC restaurant - Provincialenweg 38 - PC 1108 AB (koffietijd !!! ± 10.30 uur)

Kreidlerdatabase

Om te voorkomen dat er iemand terug moet lopen zullen de Kreidler's geen moment verlaten worden, sterker nog, alles is per Kreidler bereikbaar.
Ook zullen bij de diverse bezienswaardigheden uitleg en toelichting gegeven worden terwijl je op je Kreidler zit.

Een lijst waar we nu aan denken om langs te gaan:

Dit kan door de 'beroemde' wegopbrekingen van Amsterdam tot het laatste moment gewijzigd worden !!

Kreidlerdatabase

Opgave voor deelname aan deze rit uitsluitend een email naar Louis Dörr

Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en grootste gemeente van Nederland.

De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ.
De naam van de stad komt van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechtenrond 1300 en groeide tot één van de grootste handelssteden ter wereld in de Gouden Eeuw.

Bevolkingsgroei leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en tot dé bezienswaardigheden van de stad behoort. Andere attracties zijn musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Wallen en de coffeeshops. Amsterdam heeft twee universiteiten en telt de meeste nationaliteiten ter wereld.[2]

Op 1 april 2011 telde de gemeente Amsterdam 783.364 inwoners.[1] De grootstedelijke agglomeratie telt in augustus 2010 ongeveer 1,1 miljoen inwoners[3] en is daarmee qua inwoneraantal de grootste agglomeratie in Nederland.
De Metropoolregio Amsterdam, waartoe onder andere Almere, Het Gooi, Haarlem, Zaanstad en Purmerend worden gerekend, heeft ongeveer 2,3 miljoen inwoners.[4] Amsterdam is verder één van de steden in de Randstad. De stad is bestuurlijk onderverdeeld in zeven stadsdelen die weer zijn onderverdeeld in buurten en wijken.

Update 02-05-2012 !!!

Vandaag (op 6 km na) de hele rit gereden.

Dat beloofd wat te worden.
Het wordt een mooie rit, met de oude gebouwen, de nieuwste wijken, de oude wijken, het stadhuis, een Koninklijk theater, het DSB debacle, de verkoper van Jamathi, waar het geestrijk vocht vandaan komt, waar je Oma naar rook, we bekijken een paardenstal, waar een grote kunstenaar woonde, het Duitse Consulaat, dé winkelstraat van Nederland, de schilder waar ze in Japan tientallen miljoenen voor betalen (denk aan 70.000.000 $) de lelijkste kunstwerken.

We bezoeken de oudste Kreidler dealer van Amsterdam, leuk voor een foto en een bakkie koffie (toegezegd door Dave), we doen een stukje puzzelen (stilstaand) op twee locaties, we maken op een bepaalde plek een groepsfoto, er zit een stukje snelweg in (weliswaar op het fietspad), we bekijken een project uit de dertiger jaren, we kijken ons ogen uit naar de lucht, we zien waar de oude opnames van RTL gemaakt werden en als laatste denken we aan onze vrouwen.
Jullie begrijpen dat het allemaal een beetje cryptisch is omschreven !

Kreidlerdatabase

Maar er zijn wel wat punten opgedoken waar enige aandacht aan moet worden besteed.

We rijden netjes achter elkaar met een behoorlijke tussenruimte, dit i.v.m. de vele obstakels in Amsterdam zoals drempels, hobbels, geparkeerde auto's, bussen en meer van deze flauwe objecten. Kortom, zorg dat je zicht hebt.Er wordt rustig gereden. Mocht je de ploeg kwijt raken, wacht dan even op de laatste plek waar nog iedereen bij elkaar was. Ik kom je dan weer ophalen.De totale rit in en om Amsterdam is ongeveer 4 uur !!! Dus zorg vóór je Amsterdam in komt dat er voldoende sap in de tank zit !!!Zorg dat je Kreidler in orde is, er zal ook een hellingproef plaats vinden. Een behoorlijke helling proef. (Wat het is zeg ik lekker niet)

Ben ook even bij het verzamelpunt geweest, waar we beginnen met de koffie, er is een redelijke plek voor onze Kreidler's, en waar we gaan zitten hebben we een prachtig uitzicht op onze Kreidler's