Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Museum 2022 - Neckarsulm

Kreidlerdatabase

Museum 2022 - Neckarsulm

3 dagen museumbezoek met als meest mooie het Zweirad Museum Neckarsulm.

Kreidlerdatabase

Museum 2022 - Neckarsulm

Het zat al langer in de planning, maar zondag 16-10-2022 heb ik m'n zwager opgehaald en zijn we naar de omgeving Stuttgart vertrokken.
Daar hadden we een aantal overnachtingen geboekt en we hadden het erg getroffen. Een mooi en ruim appartement op 14 km van de musea.

Op maandags 17-10-2022 zijn we naar Technologiemuseum Sinsheim geweest, hier heeft men een ongekende hoeveelheid auto's, boten, motoren en vliegtuigen staan.
Op dinsdag 18-10-2022 zijn we naar het Technologiemuseum Speyer geweest, ook een enorme verzameling, maar iets netter, mooier én schoner!

Voor beide musea geldt wel dat je in redelijk goede conditie moet zijn, want beide musea beslaan een enorme oppervlakte. En heel gek, op verschillende verdiepingen welke per trap bereikbaar zijn. Je had toch mogen verwachten dat men in een techniek museum wel een roltrap zou hebben. 😉

Wel nog een kanttekening. Vooraf de tentoongestelde items bekeken: De Brutus racewagen was er niet.
Ook zou er een Redbull tentoonstelling zijn. Deze viel erg tegen. Onder andere een wagen van Verstappen ontbrak en een vitrine met een raceoverall van Verstappen ontbrak, terwijl deze er wel zouden zijn.

Kreidlerdatabase

Neckarsulm - Kreidler museum.

De twee hiervoor genoemde musea waren (natuurlijk) leuk, maar als Kreidler liefhebber mag een bezoek aan Neckarsulm natuurlijk niet ontbreken. Je kunt lekker dicht bij het museum parkeren tegen een zeer redelijk tarief.

Je wordt hartelijk ontvangen door twee dames waar je de toegangskaartjes kunt kopen en daar gingen mijn zwager en ik uit elkaar. Hij naar de overige Zweiräder en ik naar de Kreidlers.

Erg mooi is de virtuele rondgang in het museum. Loop rechtdoor naar de helling en naar de derde verdieping. Hier is de link