Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Museum 2005 - Norden

Kreidlerdatabase

Een bezoek aan het museum van Norden 2005

Al heel lang liep ik met het idee rond, had het zelfs al een paar keer uitgesteld, maar gisteren 29-10-2005 was het dan zover.

Om 07.00 uur vertrokken richting Norden, waar, in ieder geval volgens internet een mooi museum moest zijn 'vol' met Kreidler's.
Alleen zonde dat dit niet te combineren valt met een bezoek aan het Zweirad Museum aangezien er dan alleen maar rijden overblijft 😊

Kreidlerdatabase

Een bezoek aan het museum van Norden 2005

Volgens het navigatiesysteem zouden we 10.45 uur aankomen, en dat scheelde maar 3 minuten, in verband met de bekende Duitse 'Umleiting'.
Toen eens het gebouw bekeken.

Het bleek de bekende boeren schuur, wel lekker groot, met nog een stuk aanbouw.
De toegang gaat via een deurtje in de staldeur.

De toegangsprijs is 4,50 € dus dat valt heel erg mee.
Bij binnenkomst in het museum gedeelte valt meteen een schitterende Harley Davidson Heritage Softtail op.
De motor is van 1989 en heeft een 1600 cc motorblok. De nieuwprijs in 1989 was ± 70.000,00 DM !!!
Verder zien we op de achtergrond een schitterende Mercedes 220 SL dus voor de autoliefhebbers is er ook voldoende te zien.

Kreidlerdatabase

De collectie

Een uitgebreide collectie 'leermodellen', o.a. van Ate (Ja, van de remsystemen) is ook vertegenwoordigd, en voor de kinderen (die eventueel meegaan) is er een schitterende collectie speelgoed te zien. Maar daar kwamen we niet voor. Kreidler 's wilden we zien.

In het linker gedeelte van de begane grond van het museum vinden we een twintigtal Kreidler 's welke behoren tot de www.Kreidler -verein.de
Keurig opgesteld, voorzien van goede be- en omschrijvingen. Kortom netjes. De onderlinge ruimte had wel iets groter gemogen.

Helaas is dit museum PERMANENT gesloten