Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Wereldkampioenschap Louis & Colin

Kreidlerdatabase

Als je de kans krijgt Wereldkampioen te worden moet je het niet nalaten!

Louis & Colin 'Wereldkampioen'

Enige tijd geleden (2004) werd een oproep gedaan om mee te doen aan het Wereldrecord van de meeste rijdende Kreidlers in een route.

Op zondag 5 september aanstaande wil de Kreidlerclub Beltrum in het Achterhoekse Beltrum een wereldrecord vestigen voor het Guinness Book of Records.

Zoveel mogelijk rijdende Kreidler's bijeen brengen?

Doet u Mee?

Na overleg met de 'baas' (m'n vrouw) ben ik er heen gegaan met m'n zoon Colin die toen net 7 jaar was om hem ook 'Wereldkampioen' te laten zijn.

De volgende dag op school had hij wel wat te vertellen!

Kreidlerdatabase

Het gebeuren vond plaats in Beltrum.

Voor de 'topografisch' niet zo bekende lezers als je niet uitkijkt zit je in Duitsland.

Omdat ik een servicebusje van m'n werkgever had i.v.m. het vervoer van de Kreidler was deze (eigenlijk) niet gedekt door de verzekering voor Duitsland. (Garagepolis)

Als je dat (net buiten Amsterdam en met een stalen gezicht) tegen een 7-jarige verteld en dat hij moet opletten op bordjes 'Grens' begint 'het' al te loeren bij Utrecht.
En natuurlijk telkens 'Wanneer zijn we er Pap'.

Toen ik dan ook aangekomen bij Beltrum 'geheel per ongeluk' de afslag miste en we in 'Duitsland' belanden (de oude douane parkeerplaats) werd met het mobieltje natuurlijk meteen z'n moeder gebeld: 'Mam, papa is toch in Duitsland geweest' - Heerlijk !!!

Kreidlerdatabase

De organisatie:

Na een goede en hartelijke ontvangst, ruim voldoende gelegenheid om netjes te parkeren (met plankje!), en ook ruim voldoende stewards aanwezig om je plaats te wijzen.

Het inschrijven: na een vluchtige controle hoe de Kreidler eruit zag werd het kenteken(plaatje) genoteerd, bij de volgende tafel even ƒ 2,50 betalen en direct een formulier met het dagrooster.
Voor deze ƒ 2,50 kreeg je dan ook nog koffie en een broodje, en een medaille ter herinnering aan de poging.

Hierna even de tijd om elkaars Kreidler te bekijken en sommigen te bewonderen.
Alle deelnemers werden toen verzocht zo snel mogelijk het terrein te verlaten, waardoor een prachtig overzicht ontstond op een veld vol Kreidler's.

Om 11.00 uur werd begonnen met het ritje (37 km) en na afloop werd (vrijwel) direct bekend gemaakt door de notaris dat het beoogde aantal rijders was gehaald en dat hij zou doorgeven dat er een Wereldrecord was gevestigd.
(Ook dit verdient complimenten, zo zou iedere route aangegeven moeten worden!)

Omdat dit voor het eerst werd gedaan, stond bij voorbaat al vast dat het wereldrecord gevestigd zou worden.

De deelnemers mogen zich dus voortaan wereldkampioen noemen.

Bij deze wil ik de organisatoren nogmaals dank zeggen en complimenteren met de recordpoging, die gelukt is.